e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος δέχτηκε ιερέα που προσχώρησε στην επίσημη Εκκλησία της Ουκρανίας με τις ενορίες του

Στις 12 Οκτωβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Οίκο τον πρωθιερέα Πέτρο Ρεσέτνικ, εφημέριο των ενοριών της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Λίσα Γορά και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Σινιούχιν Μπριντ της περιοχής Μικολαίβ.

Ο πατέρας Πέτρος, μαζί με τις ενορίες του, αποφάσισε να ξεπεράσει την κανονική ανωμαλία, να ακολουθήσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και να ενταχθεί στην τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σε άμεση υπαγωγή στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος συνεχάρη τον ιερέα για τη σημαντική του απόφαση, συνομίλησε μαζί του για τα τρέχοντα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής και του παρέδωσε τα σχετικά έγγραφα, άγιο Μύρο, αντιμήνσια και εκδόσεις στα ουκρανικά.

© Πνευματικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: