e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Αυστραλία: Εορτή Αγ. Δημητρίου στην πανηγυρίζουσα Ενορία Queanbeyan

Με τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, επισκέφθηκε την περιφερειακή πόλη Queanbeyan και προέστη των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πανηγυρίζουσα ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Μιλώντας στους πιστούς, ο Θεοφιλέστατος επικέντρωσε στις αρετές του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που είχε πόθο να βρίσκεται κοντά στον Χριστό και δεν αναλωνόταν στις κοσμικές απολαύσεις. Επιπλέον, σημείωσε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να βλέπουμε τον Άγιο Δημήτριο ως πρότυπο και να μιμούμαστε το παράδειγμά του.

Καταληκτικά, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε στους πιστούς του Queanbeyan την αγάπη και τις ευλογίες του Ποιμενάρχου τους, Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ ευχήθηκε καταλλήλως για την εορτή του προστάτη τους, στον εφημέριο του Ναού π. Ιάκωβο Συριώτη και στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιος Σαμμούτης, και ο Μόνιμος Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Καμπέρα, Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Φασιανός.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: