e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Maputo Μοζαμβίκης: Η πανήγυρις των Ταξιαρχών στον εορτάζοντα Καθεδρικό

Σήμερα Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον φερώνυμο Καθεδρικό Ναό της Επισκοπής Μαπούτο.
        Μετά τη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και το μνημόσυνο των ευεργετών και κτητόρων του Ναού και του “Αθήναιον”, προσευχή για την ειρήνη για να κυριαρχήσει η αγάπη του Θεού στον κόσμο και να κυριεύσει τις καρδιές, η λιτάνευση της εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία του Γραμματέα.του υπουργείου Νεολαίας και αθλητισμού Dr. Acasio Beleza και πιστών.
        Στην συνέχεια έγινε αναφορά, από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, στην ιστορία του Ι. Ναού των Ταξιαρχών .
        Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στην επισκοπική κατοικία.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: