e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Η Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 2023 στο Φανάρι [75 photos]

Ο Παναγιώτατος χειροθέτησε τον Πανοσιολ. κ. Αλέξανδρο σε Μ. Αρχιδιάκονο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. κ. Αλέξανδρος, τον οποίο μετά την Απόλυση χειροθέτησε σε Μ. Αρχιδιάκονο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ,  Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο Θεοφιλ. εψηφισμένος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, οι οικογενείς του νέου Μ. Αρχιδιακόνου, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό των Χριστουγέννων, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Γουϊνέας κ. Γεωργίου,  του Θεοφιλ. εψηφισμένου Μητροπολίτου Σελευκείας, του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, και Αγιορειτών πατέρων, του Εξοχ. Πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη και πλήθους πιστών.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου













































































Δεν υπάρχουν σχόλια: