e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023 στη Ζάμπια

Την 25η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα εορτασμού της Γεννήσεως σύμφωνα με τη σάρκα του Κυρίου, Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού, τελέσαμε πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας ΙΩΑΝΝΗ, Προϊσταμένου της Επισκοπής Μοζαμβίκης στη Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι στο Kalundu, Lusaka.

Σε όλους τους πιστούς που συγκεντρώθηκαν για την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας για όλους τους Χριστιανούς και κυρίως για τα παιδιά: Ο Θεός γίνεται Άνθρωπος για να μπορέσει ο άνθρωπος να γίνει θεός κατά χάριν. "Ο Θεός γίνεται παιδί" , σύμβολο της αθωότητας, της αγνότητας της καρδιάς και του μυαλού, πνεύμα της συγχώρεσης.
Μετά την ομιλία του Σεβασμιώτατου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιώργος Λιακόπουλος εξέφρασε τις καλύτερες ευχές και τα συγχαρητήριά του προς το κοινό για την παρακολούθηση τέτοιων στιγμών αγάπης, συμφιλίωσης και ευχαριστίας προς τον Θεό.
Ακολούθως, η Χορωδία παιδιών από το Κέντρο Ιεραποστολής Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου και Δημητρίου του Μυροβλύτου, απέδωσαν πανηγυρικούς ύμνους και τραγούδια της Γέννησης.
Η αξιοσημείωτη στιγμή ήταν η κοπή του "ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥ" της "Χριστουγεννιάτικης πίτας" του Μητροπολίτη ΙΩΑΝΝΗ, με ευχές για να μοιραστεί αγάπη σε όλους και να τοποθετηθεί ο "ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ" Ο Κύριος μας στο κέντρο ολόκληρης της ζωής μας γιατί "δεν αξίζει να γιορτάζουμε Χριστούγεννα χωρίς ΧΡΙΣΤΟ".
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε ειδικά δώρα (υλική και οικονομική ενίσχυση) στα μικρότερα παιδιά, στους μαθητές αλλά και στους κληρικούς.
Το γλέντι πέρασε μέσα από έναν εκπληκτικό μπουφέ για όλους.
ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ!
αρχιδιάκονος Πρόδρομος



Δεν υπάρχουν σχόλια: