e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Φανερωμένη Βανάτου: Η Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου 2024


Πρωί Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου, 25ης Φεβρουαρίου 2024, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, τελέσθηκε η κυριακάτικη Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ψαλλόντων δε των κ.κ. Δημητρίου Κάνδηλα, Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. 
        Στην ομιλία του ο Εφημέριος, αφορμώμενος από τη σημερινή ευαγγελική παραβολή, τόνισε μεταξύ άλλων: "Αγαπητοί μου, Όσο είναι ακόμα καιρός, θα ήταν φρόνιμο να ξεπλύνουμε το αποκρουστικό φτιασίδι της υποκρισίας και να προχωρήσουμε στην απλότητα των ανθρώπινων σχέσεων, έχοντας πάντοτε τη συναίσθηση των όσων προσωπικών μας μειονεκτημάτων, προτού κατακρίνουμε ή καταδικάσουμε τον οποιονδήποτε. Καλό θα ήταν εξάλλου ν’ αποτάξουμε της μάσκες της επιτήδευσης, μένοντας με την καθαρότητα του αυθεντικού ανθρώπινου Προσώπου, καθώς αυτό λευκαίνεται ολοένα μες από τα Μυστήρια της Εκκλησίας και την εν Χριστώ ζωή. Περισσότερη αλήθεια στη ζωή μας δε βλάπτει!"
































Δεν υπάρχουν σχόλια: