e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Τη βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας

Με τη συμμετοχή πλήθους προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ευχηθείς τα δέοντα.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, εκπροσπώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννης Σαββάκης.

Ακολούθως τιμήθηκαν διακεκριμένα πρόσωπα για το έργο και την προσφορά τους στην Εκκλησία, την κοινωνία και την ψαλτική τέχνη.

Τους παρισταμένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για την εγγραφή της ψαλτικής τέχνης στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαραλάμπης Συμεωνίδης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Φώτης – Άγγελος Μάνταλος, Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. της ΟΜΣΙΕ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: