e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Μελβούρνη: Στον εορτάζοντα Ναό Αγίου Χαραλάμπους Templestowe

To Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024, εορτή του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, μετέβη και ιερούργησε στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Templestowe της Μελβούρνης.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τους κληρικούς της Ενορίας, π. Ηλία Κεντρωτή και π. Μενέλαο Χατζόγλου, καθώς και από τους πατέρες Εμμανουήλ Ιωαννίδη και Δημήτριο Δρούγα.

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα, βρισκόταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός μετέφερε σε όλους τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: