e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Τιμήθηκε δεόντως ο Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης στο Βανάτο Ζακύνθου [60 photos]

Στις 23 Μαΐου 2024, τιμάται -για δεύτερη φορά φέτος μετά την ευλογητή αγιοκατάταξή του- η μνήμη του Οσίου Ευμενίου του Σαριδάκη, προστάτη και διακονητή των λεπρών, αλλά και κάθε άλλης ψυχής θλιβομένης και καταπονουμένης.
        Έτσι κι εμείς, εδώ στην Ενορία του Βανάτου Ζακύνθου, τιμήσαμε αφ' εσπέρας την μνήμη του, απόψε δηλαδή Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, με εσπερινή Θεία Λειτουργία, στο μικρό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλουμένου, πίσω ακριβώς από τον Ναό της Φανερωμένης. 
        Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Παναγιώτης Γιατράς, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα, φίλος της Ενορίας μας), ο οποίος μάλιστα ζύμωσε ο ίδιος το πρόσφορο της Ευχαριστιακής αυτής Συνάξεως.
        Σημειωτέον, είχε τεθεί για προσκύνημα η Εικόνα του νέου κοσμαγάπητου Αγίου, διά χειρός του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτου, ευλαβική δωρεά των Ενοριτών μας Π. και Φ. Κ., ο δε έγκριτος θεολόγος κ. Ζούλας, ομίλησε εν συνόψει και με τη γνωστή ευφράδειά του για τον θεοπρεπή βίο του νεοδιακηρυχθέντος Οσίου, αναφέροντας μάλιστα ορισμένα και τα θεοσημεία που έχουν φανερωθεί με την ευχή και προσευχή του Τιμωμένου, καταγεγραμμένα από το πνευματικό ανάστημά του π. Σίμωνα.





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: