e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Δουβλίνο: Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ιρλανδίας κ. Ιακώβου [video-photos]


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο προ των Μυροφόρων, 18η Μαΐου 2024, στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δουβλίνου, η ενθρόνιση του πρώτου Μητροπολίτου της νεοϊδρυθείσης Μητροπόλεως Ιρλανδίας Σεβ. κ. Ιακώβου, του από Ζηνουπόλεως. 
        Την ενθρόνιση πραγματοποίησε εκ προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, συμπαραστατούμενος από Ιεράρχες της Αγγλίας και κληρικούς εξ Ελλάδος και αλλαχού, καθώς επίσης εκπροσώπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του τόπου.
        Ο άγιος Θυατείρων ομίλησε κατάλληλα και συνεβούλευσε εκ μέρους του Οικουμενικού τον νέο Μητροπολίτη, ενώ, κατά τον Ενθρονιστήριο Λόγο του, ο άγιος Ιρλανδίας ευχαρίστησε τόσο τον Παναγιώτατο, όσο και τον Θυατείρων, ότι συναίνεσε να αποσπασθεί η Ιρλανδία από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και να αποτελέσει αυτόνομη εκκλησιαστική οντότητα.
        Ακολούθησε αναστάσιμη τράπεζα αγάπης προς τιμήν του νεοενθρονισθέντος Μητροπολίτου, για το οποίο μερίμνησε η Ελληνική Κοινότητα της Ιρλανδίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:





















Δεν υπάρχουν σχόλια: