e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Βέλγιο: Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μίλησε για την σύγχρονη πνευματική ζωή

Στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου βρίσκεται ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, έπειτα από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα. Ο Γέροντας Εφραίμ θα πραγματοποιήσει σειρά πνευματικών ομιλιών και θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σε Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές της τοπικής Μητρόπολης.

Με αφορμή την σημερινή ενθρόνιση του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μπρυζ, ο Γέροντας Εφραίμ πραγματοποίησε πνευματική ομιλία, στο μεγάλο σεμινάριο της Μπρυζ το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαΐου 2024, με θέμα «Μαρτυρία του Άθω για τη σύγχρονη πνευματική ζωή» (βίντεο).

Η ομιλία του Γέροντα μεταφράστηκε παράλληλα στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα πολωνικά, στα ρωσικά και στα γερμανικά.

Τον καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ, υποδέχτηκε, καλωσόρισε και παρουσίασε στους ακροατές ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Το αμφιθέατρο της εκκλησιαστικής σχολής γέμισε με κόσμο όπου όλοι οι ακροατές άκουγαν με προσοχή τα λόγια του αγιορείτη γέροντα. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μαζί του, κατά την οποία έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

Ήταν άλλωστε μια μοναδική ευκαιρία για τον κόσμο της βελγικής περιφέρειας να βρεθεί κοντά σε έναν αγιορείτη Γέροντα ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους βιωματικές εμπειρίες από το περιβόλι της Παναγίας.

Στην ομιλία του Καθηγουμένου της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, παρέστη και ο Καρδινάλιος πρώην Αρχιεπίσκοπος Μαλινών – Βρυξελών Jozef De Kesel. Ακολούθησε δεξίωση στην τράπεζα της σχολής.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr / Ραφαήλ Γεωργιάδης














Δεν υπάρχουν σχόλια: