e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πατριαρχική Χοροστασία στον Ναό Θείας Αναλήψεως Υψωμαθείων [video-photos]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως της Κοινότητος Υψωμαθείων, επί τη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων και ο Πατριάρχης αντιφώνησε καταλλήλως. Εκκλησιάστηκε ο παρεπιδημών Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τα θυρανοίξια του Ναού της Αναλήψεως, μετά την εκτεταμένη ανακαίνισή του. Ένα έργο που ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Μητροπολιτικός Δήμος της Πόλης, με επικεφαλής τον Εντιμ. Δήμαρχο κ. Εκρέμ Ιμάμογλου και τους συνεργάτες του. Πριν από την θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης τέλεσε Αγιασμό επί τη αποκαταστάσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: