e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Κυριακή μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου εν Βανάτω, με Σύναξη των Τριών Αγίων της Επτανήσου


Κυριακή ΙΑ΄ Ματθαίου, 20 Αυγούστου 2017, και ως Ενορία του Μπανάτου εκκλησιασθήκαμε σήμερα στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας, υπό τη νοσταλγία του προ ολίγων ημερών 15αυγουστιάτικου Πανηγυριού της Κυράς. Η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου, μαζί με την Παναγία και τη Μετάστασή Της στους Ουρανούς, αναθυμάται τους Τρεις θαυματουργούς Αγίους της Επτανήσου: Σπυρίδωνα, Γεράσιμο και Διονύσιο, όπως τούτο αναφέρεται σαφώς στο ζακυνθινό λειμωνάριο ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΟΡΤΟΔΡΟΜΙΟΝ, το οποίο συγκροτήθηκε από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια και κυκλοφορήθηκε το 1998, με την αναγκαία έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου μάλιστα υπάρχει σχετική ιερά Ακολουθία της Συνάξεως των Τριών.

Στο κέντρο της Ευχαριστιακής Συνάξεως εν Βανάτω δέσποζε σήμερα, λοιπόν, εκφραστική Εικόνα των Τριών μεγίστων Φωστήρων της Επτανήσου, κτήμα του οικείου Εφημερίου π. Παναγιώτου, ποιηθείσα προ 20ετίας σχεδόν, από τον έγκριτο αγιογράφο Ιωάννη Γιατρά εκ Μαριών Ζακύνθου, για τις ανάγκες του -υπό έκδοσιν τότε- τόμου Ζακύνθου Εορτοδρόμιον.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: