e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα 2017 στη Μονή της Χάλκης
































Χοροστατούντος του Σεβ. Ηγουμένου της Μονής Χάλκης και απάσης της αδελφότητας, τελέσθηκαν αφ’ εσπέρας οι ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Καθολικό της Μονής.

Στις ακολουθίες το παρόν έδωσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων των νήσων Πριγκήπου και Χάλκης.

Κατά την τάξη αναγνώστηκε η Πατριαρχική Απόδειξη της εορτής των Χριστουγέννων. Για λόγους ποιμαντικής μέριμνας η επιστολή αποδόθηκε υπό του Σεβ. Ηγουμένου στη νέα ελληνική και τουρκική γλώσσα.

Θα πρέπει να σημειωθεί η ερμηνευτική απόδοση που έκανε ο Ηγούμενος για την κατακλείδα του Πατριαρχικού Μηνύματος, όπου γίνεται λόγος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε το σθένος του Πατριάρχου για την σύγκληση της Συνόδου και τον παρομοίασε με τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος έλυσε τον γόρδιο δεσμό με το ξίφος του. Έτσι και ο Πατριάρχης μας, είπε ο άγιος Προύσης, με την σπάθη του πνεύματος και του θάρρους του έλυσε τα αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει η σύγκληση αυτής της Συνόδου και είχε γίνει γόρδιος δεσμός.

Τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία στην πλούσια εόρτια μοναστική τράπεζα, η οποία παρετέθη σε όλους τους εκκλησιασθέντες, ο Σεβ. άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα από τα παιδιά των κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: