e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Οι Έλληνες της Αιθιοπίας στέλνουν μήνυμα: "Όχι πια γενοκτονίες όπου γης"


Την Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου 2019, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης τίμησε τους 353.000 φονευθέντες Ποντίους, διοργανώνοντας Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας χοροστάτησε ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή Πρέσβεων, της Επιτετραμμένης της Ελληνικής Πρεσβείας, του Προέδρου και των Μελών της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα, εκπαιδευτικών, σπουδαστών και σπουδαστριών των Ελληνικών Σχολείων.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των εν τη Γενοκτονία του Πόντου αδίκως φονευθέντων.

Ακολούθως, ομίλησαν δύο μαθήτριες των Σχολείων, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, παρουσιάζοντας επιτομή των δραματικών ιστορικών γεγονότων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού κατά το 1919.

Η όλη τελετή έκλεισε με σύντομη αντιφώνηση του Μητροπολίτου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, κατέληξε ως εξής: "Λαός που ξεχνά την ιστορική του διαδρομή, κυρίως τις δοκιμασίες και τα παθήματά του, είναι καταδικασμένος σε πνευματικό μαρασμό. Μόνο ενωμένος ο Ελληνισμός, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Έχουμε ανάγκη ενότητας, και η σημερινή επέτειος αυτήν μας προβάλλει".
























Δεν υπάρχουν σχόλια: