e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αιφνιδίασε» για το Ουκρανικό

Γράφει και παρουσιάζει ο π. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Ντοκουμέντο. Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο «αιφνιδίασε» και κινήθηκε χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως τους Προκαθημένους για την Ουκρανία...

Η αλήθεια και το δίκαιο θα κατισχύσουν στο τέλος κάθε πλάνης, απάτης και απειλής.

Γι' αυτό να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μετέρχονται σήμερα το ψεύδος, την προπαγάνδα, την συκοφαντία, τη λοιδορία και όποιο άλλο σατανικό μέσο έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να πλήξουν το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή τις ορθές, δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις του για τη χορήγηση Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα ψεύδη που διασπείρονται από τους προπαγανδιστές εντός και εκτός Ελλάδος είναι ότι τάχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο… αιφνιδίασε τις Τοπικές Εκκλησίες και τους Προκαθημένους τους, με την απόφαση για το Ουκρανικό! Ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ως… «πάπας της ανατολής», απαξίωσε τους Προκαθημένους και δεν τους ενημέρωσε προηγουμένως για τις προθέσεις του Φαναρίου.

Ένα σπουδαίο ντοκουμέντο, που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος (κλικ ΕΔΩ!), τον περασμένο Ιανουάριο, έρχεται να καταδείξει ότι όχι μόνο γνώριζαν, αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν, αλλά και ήταν αναφανδόν υπέρ της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας στην Ουκρανία!

Το ντοκουμέντο είναι μια φωτογραφία του Επιφανίου, ως Επισκόπου του σχισματικού τότε «Πατριαρχείου Κιέβου», με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο… Μια φωτογραφία που ελήφθη το έτος 2016, δύο ολόκληρα χρόνια πριν από τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και προφανώς ελήφθη με τη συναίνεση όλων, αφού ποζάρουν κανονικά, δεν είναι επομένως προϊόν υποκλοπής ή εξαπάτησης…

Χαρακτηριστικό και αρκετό είναι το κείμενο-σχόλιο του Μητροπολίτου Επιφανίου που συνοδεύει τη φωτογραφία αυτή:

«Ще у 2016 році архієпископ Кіпрський Хризостом не сумнівався, що Українська Церква отримає автокефалію», δηλαδή «Πίσω στο 2016. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας θα λάβει την Αυτοκεφαλία»…

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι ακριβώς ήταν αυτή η συνάντηση από την πλευρά της Εκκλησίας Κύπρου… Μια συνάντηση προφανώς όχι μυστική, αφού βγήκαν φωτογραφίες.

Τώρα βέβαια, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να επιβεβαιώνει ή να αρνείται γεγονότα και υποσχέσεις… Και αυτά ίσως να πείθουν τους αφελείς ή αυτούς που αναζητούν προφάσεις εν αμαρτίαις…

Όμως ο Θεός ούτε εμπαίζεται ούτε χαρίζεται σε όσους δεν έχουν το ιερόν θάρρος της καλής ομολογίας. Και στο τέλος, ο Θεός θα δώσει τη λύση και σε αυτό το ζήτημα, όπως πάντοτε συμβαίνει στην Εκκλησία. Διότι Εκείνος είναι ο Δομήτωρ και Κυβερνήτης της. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: