e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Στελέχη της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετεκπαιδευθέντα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Βόλου, εκκλησιάστηκαν στο Φανάρι [photos + live video]














Στελέχη Θεολογίας της νεοσύστατης Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετεκπαιδευθέντα κατά την διάρκεια πρόσφατων θερινών μαθημάτων στην Ορθόδοξη Ακαδημία Βόλου, εκκλησιάστηκαν στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, σήμερα, 14 Ιουλίου 2019, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου. 
     Στην κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, ο οποίος εν τέλει ομίλησε προς τους Ουκρανούς φιλοξενουμένους, αναφερθείς στο κανονικό δικαίωμα της Πρωτόθρονης και Μητρός Εκκλησίας να χορηγήσει καθεστώς Αυτοκεφαλίας στους εν Ουκρανία.
     Νωρίτερα ομίλησε ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Βόλου κ. Παντελής Καλαϊτζίδης για τα θερινά θεολογικά μαθήματα προς τα στελέχη της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρόντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
[Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan]





Δεν υπάρχουν σχόλια: