e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τα Χριστούγεννα των Σλαβόφωνων στη Μητρόπολη Ζάμπιας (7.1.2020)


Σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης τέλεσε στο παρεκκλήσιο της Μητρόπολης στην Λουσάκα την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία (με το παλαιό ημερολόγιο) για τους Σλαβόφωνους, που μένουν μόνιμα της Ζάμπια, αλλά και για όσους Ορθόδοξους,Σέρβους και Ρώσους βρέθηκαν τις μέρες των εορτών στην χώρα.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Μητροπολίτης ανέγνωσε το Χριστουγενιάτικο Μήνυμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης στην επισκοπική κατοικία δέχτηκε ευχές για την ονομαστική εορτή του, ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: