e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Χωρίς αποστάσεις αλλά με μάσκες οι πιστοί στην κηδεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου


22.11.2020 | 20:28

Παρόμοιες εικόνες με τις χθεσινές επαναλήφθηκαν και σήμερα στην τελετή της κηδείας του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, μέσα στον ναό του Αγία Σάββα στο Βελιγράδι.

Οι πιστοί γέμισαν την εκκλησία χωρίς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, αν και αρκετοί αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με τις εκκλήσεις των αρχών και φόρεσαν μάσκες.

Χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας σε κλειστό χώρο, οι πιστοί συνέρρευσαν στην εκκλησία του Αγίου Σάββα για την τελετή της κηδείας του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου.

Κανένας από τους ιεράρχες δεν είχε καλυμμένο πρόσωπο εκτός από την πλειοψηφία των πιστών που αναγκάσθηκαν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες μετά τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του λαϊκού προσκυνήματος.

Το ζήτημα τράβηξε το ενδιαφέρον του BBC, το οποίο έδειξε πόσο κοντά ήταν ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος στο φέρετρο του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου του Μαυροβουνίου στις 30 Οκτωβρίου.

Σε λιγότερο από έναν μήνα μετά από εκείνη την κηδεία ο 90χρονος Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος μολύνεται και πεθαίνει σε μία χώρα περίπου 7 εκατομμυρίων που έχει καθημερινά πάνω από 6.000 κρούσματα και ένα πολύ αδύναμο και υποστελεχωμένο σύστημα υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: