e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

«Πυρά» της Εκκλησίας κατά κυβερνητικών στελεχών για τα μέτρα

 
06.01.2021 | 20:15

Εκτός από την ανυπακοή, από την σημερινή εικόνα δεν έλειψαν και οι πύρινοι λόγοι των μητροπολιτών με βολές κατά της κυβέρνησης.

Η Εκκλησία με ανυπακοή – και το κράτος με ανοχή. Αυτόν τον τίτλο βάζουν οι ίδιοι οι Μητροπολίτες στην ημέρα των Φώτων – βγαίνοντας πλέον ανοιχτά με αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών για το αλαλούμ με τις Εκκλησίες.

«Εμείς ανοίξαμε τις εκκλησίες και το κράτος έδειξε ανοχή σε αυτή μας την κίνηση» ανέφερε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας, ενώ ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος ενοχλημένος έβαλε στο στόχαστρο τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέροντας επιπλέον ότι ο υπουργός Επικρατείας ήθελε και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ήθελε οι λειτουργίες να γίνουν με μικρότερο αριθμό πιστών.

«Το πρόβλημα, για να πούμε την αλήθεια και ίσως να μην το πει κανείς άλλος αλλά εγώ θα το πω, έχει όνομα και επίθετο. Είναι ο κύριος υπουργός, ο Γιώργος ο Γεραπετρίτης ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα από την αρχή» σημείωσε.

Σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση άφησε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.  «Κάποιοι έβγαλαν μια απόφαση την οποία μετά αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάρει πίσω. Άρα λοιπόν εδώ υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί. Ή υπάρχει κακή συνεννόηση ή υπάρχει καχυποψία για κάποιους που επιδιώκουν κάτι» σημείωσε.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα κόκκινα. Για θέατρο του παραλόγου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. «Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεσα απάντησε το Μαξίμου, με τον Χρήστο Ταραντίλη να τονίζει. «Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά» είπε.

«Η κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιορίστηκε να ευχηθεί χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη, ενώ το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για νόμους της κυβέρνησης που εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: