e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Άγγελμα Ι. Μ. Ελασσώνος περί της κοιμήσεως και κηδείας Ιεροκήρυκος π. Χριστοφόρου, εκλιπόντος από Covid-19


Με αισθήματα ψυχικής οδύνης αγγέλλεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, η προς Κύριον εκδημία του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπανικολάου, Ιεροκήρυκος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφού της Ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος ιερομονάχου θα τελεσθεί σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Δημητρίου Ελασσώνος. Εν συνεχεία το σκήνωμα θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή αγίας Τριάδος Σπαρμού, όπου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία εις κληρικούς και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στο κοιμητήριο της Μονής.

Να σημειωθεί πως οι ιερές ακολουθίες, τόσο στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όσο και στο καθολικό της ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, θα τελεσθούν βάσει των προβλεπομένων περιοριστικών μέτρων προστασίας κατά του covid-9.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: