e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Νεότερες εξελίξεις σχετικά με το Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά


Γράφει ο π. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Αυτό είναι κατάντημα για Ιεράρχη... Εντάξει, δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας το δεχθούμε. Αλλά να αρνείται παντελώς την ιατρική περίθαλψη; Μόνο σε αιρέσεις και καταστροφικές θρησκείες τα συναντούμε αυτά... Και σίγουρα δεν είναι Ορθοδοξία, δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού!
    Λυπάμαι πολύ, αλλά η Εκκλησία της Ελλάδος άφησε τα πράγματα εκτός ελέγχου... Τον "αμνήστευσαν" για την κατάφωρη παρακοή του προς την Σύνοδο, αυτόν και τον Κυθήρων. Τι περίμεναν; Ότι θα συνετισθούν; Χειρότεροι θα γίνουν και θα πάρουν και άλλους στο λαιμό τους...
    Δεν θα την πληρώσουμε όμως όλοι, για τους ελάχιστους προβληματικούς... Δεν θα κατηγορούμαστε και απολογούμαστε όλοι οι κληρικοί, για τους ολίγιστους αυτούς, ποσοτικά και πνευματικά, αρνητές του Χριστού και της Εκκλησίας Του!
    Ο καθένας είναι μόνος του, υπόλογος έναντι Θεού και ανθρώπων. Και, επιτέλους, η Δικαιοσύνη να ξυπνήσει και ο Εισαγγελέας να κάνει τη δουλειά του έναντι πάντων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

* * *

Και ο γιατρός από Θεσσαλία που μέχρι χθες τον απέτρεπε να νοσηλευθεί, αφού προηγουμένως τον είχε αποτρέψει να εμβολιαστεί, τελικά σήμερα του λέει να πάει στο νοσοκομείο, αλλά ακόμη αρνείται! Προφανώς, ο γιατρός φοβάται ότι εάν η πορεία της υγείας του Σεβασμιωτάτου πάρει αρνητική τροπή, θα μπλέξει και ο ίδιος...

    Και γιατί να μην μπλέξει; Ανεξάρτητα από το πώς θα πάει ο Σεβασμιώτατος -ευχόμαστε τα καλύτερα- ένας τέτοιος γιατρός δεν θα πρέπει να κρεμαστεί στα μανταλάκια και, επιτέλους, κάποιος Εισαγγελέας να ασχοληθεί; Δηλαδή, γιατί εχθές που επιδεινώθηκε δραματικά η υγεία του γηραιού Ιεράρχου απέτρεψε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο; Γιατί έστειλαν πίσω το ασθενοφόρο που πήγε να τον μεταφέρει; Γιατί δεν άφησαν να πάει αμέσως στη φροντίδα των ειδικών στις κλινικές του κορωνοϊού των νοσοκομείων; Δεν γνωρίζει αυτός ο γιατρός, αλλά και κάποιοι άλλοι στο περιβάλλον του Σεβασμιωτάτου με ιατρικές γνώσεις, ότι αυτή η ασθένεια κρίνεται στο χρόνο; Ότι όσο πιο αργά πας στο νοσοκομείο τόσο πιο δύσκολη θα είναι η εξέλιξη;

    Ας ασχοληθεί, επιτέλους, η Δικαιοσύνη με όλους αυτούς. Υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι γιατροί που κάνουν μεγαλύτερη ζημιά και από τους πλανεμένους της Εκκλησίας. Γιατί όταν ο γιατρός σε αποτρέπει από τον εμβολιασμό, ακόμη χειρότερα από τη νοσηλεία, τότε είναι σαν τον παπά που δεν πιστεύει στο Θεό και όμως τολμά να καθοδηγεί πνευματικά τους ανθρώπους!
    Οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους. Η πανδημία έριξε πολλές μάσκες και αλίμονο εάν τα κουκουλώσουν με τη λογική "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"... Εδώ παίζονται πλέον ανθρώπινες ζωές. Κάποιες έχουν ήδη χαθεί από επίορκους γιατρούς -αρνητές της επιστήμης!!!- και από αιρετικούς "γεροντάδες" - αρνητές της Εκκλησίας. Φτάνει πια!
    Γενική Κάθαρση παντού, εδώ και τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: