e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Εξεδήμησε προς Κύριον ο 74χρονος Ιερέας Παναγιώτης Κορφιάτης από την Εξωχώρα Ζακύνθου

Κείμενο: π. Π. Ν. Καποδίστριας

Εξεδήμησε προς Κύριον την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου 2022, ο ζακύνθιος Ιερέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ, υιός του Πέτρου και της Μαγδαληνής, έχοντας συμπληρώσει το 74ο έτος της ζωής του. Είχε γεννηθεί στις 11 Μαρτίου 1948, στο ορεινό χωριό Έξω Χώρα, το οποίο μάλιστα διά βίου διακόνησε ως Εφημέριος, έως την προ ολίγων ετών συνταξιοδότησή του, για λόγους υγείας.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1977 και Πρεσβύτερος στις 27 Μαρτίου του ίδιου έτους. Και οι δυο χειροτονίες πραγματοποιήθηκαν από τον τότε Τοποτηρητή της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Παύλου (Σοφού, του Ζακυνθίου), ο οποίος -σημειωτέον- συνεισέφερε στον Κλήρο της Ζακύνθου, κατά την περίοδο της τοποτηρητείας του (!), δεκαεπτά (17) αξιόλογους νέους Κληρικούς.

Μεταξύ των πολλών εκείνων χειροτονιών ήταν και ο αοίδιμος π. Παναγιώτης Κορφιάτης, ο οποίος αποδείχθηκε ιερέας καλοκάγαθος και αγαπήθηκε από τους συγχωριανούς του. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και ουσιαστικής ιερατικής διακονίας εν απλότητι, ταπεινοφροσύνη και καλωσύνη.

Από την θέση αυτήν συλλυπούμαστε στην Πρεσβυτέρα του Ιωάννα (Αννούσω) και τα δύο κατά σάρκα τέκνα του, όπως και το σύνολο της πνευματικής οικογένειας του χωριού του. Προσευχόμαστε, εν ημέρα κρίσεως, να ακούσει θριαμβευτική τη φωνή του Κυρίου: «εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ! ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου» (Μθ 25,21). Δηλαδή: «Εὖγε, δοῦλε καλὲ καὶ πιστέ. Εἰς ὀλίγα ἐφάνηκες πιστός, εἰς πολλὰ θὰ σὲ ἐγκαταστήσω. Ἔμπα εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου».

Αιωνία η μνήμη αυτού!


Δεν υπάρχουν σχόλια: