e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Γιατί "δεν πρέπει" να λυθεί η κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου

Μερικοί από τους "λόγους" για τους οποίους "δεν πρέπει" να λυθεί η κατάληψη αγιορείτικου εδάφους (κεντρικό κτήριο Μ. Εσφιγμένου και κτήριο στις Καρυές), από άτομα που δεν είναι ιερείς ούτε μέλη της Ανατ. Ορθόδοξης Εκκλησίας, που υβρίζουν τον Άγιο Παΐσιο, που νοσταλγούν τον Χίλτερ, που βιαιοπραγούν εναντίον αγιορειτών μοναχών, που θέλουν να ξαναβαπτίσουν τον κόσμο στην δική τους "εκκλησία" κτλ., σύμφωνα με αυτά που μας έχουν πει ή έχουν γράψει διάφοροι κατά καιρούς, είναι:

- "για να μην χαλάσει η ησυχία και η ηρεμία στο Άγιο Όρος"!

- "για να μην γίνει διεθνώς ρεζίλι το Άγιο Όρος"!

- "για να μην ανατινάξει το μοναστήρι ο Μεθόδιος", όπως απειλεί και σκοτώσει αθώους νέους που παρέσυρε και γκρεμίσει μνημείο αιώνων-πολιτιστική κληρονομιά.

- για να έχουν και τα ακροδεξιά-πατριδοκάπηλα κόμματα κάποιον να τους δίνει πνευματική κάλυψη, κάποιον να ευλογεί τις θεωρίες τους και να τους δίνει ώθηση στις εκλογές.

- για να μην χαλάσουν πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες "δημοκρατών" με πατριδοκάπηλα κόμματα με αρχηγούς τους ΓΟΧ, όπως ήδη έχει γίνει στο παρελθόν.

- διότι θα στερηθούν οι φυγόδικοι και φυγόποινοι ένα μέρος, όπου μπορούν να μπουν παρανόμως και να κρυφθούν σε ένα κτηριακό συγκρότημα, όπου "απαγορεύεται" η είσοδος των κρατικών αρχών, αστυνομίας κτλ.

- διότι δεν θα μπορεί πλέον ο κάθε απατεώνας να βάζει ράσα και να δικαιολογεί τα εγκλήματα του ως "αγώνα για την πίστη" 

- για να μην δημιουργηθεί προηγούμενο να λύνεται οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψη (δηλώσεις εκπροσώπου της ρωσικής εκκλησίας το 2022).

- "για να έχουν κάτι και οι ΓΟΧ στο Άγιο Όρος", δημιουργώντας έτσι, όμως, "κεκτημένο" και δίνοντας το "δικαίωμα" και σε άλλα δόγματα και θρησκείες και μετατρέποντας το Άγιο Όρος από ιδιοκτησία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε πανθρησκειακό "θεματικό πάρκο".

- για να μην εκτεθεί το "σύστημα" μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοδικηγόρων και μεγαλοδημοσιογράφων που έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει τον "αντισυστημικό" Μεθόδιο.

- για να μην ανοίξει το στόμα του ο Μεθόδιος και πει ότι ενδεχομένως ξέρει για διάφορα σημαντικά πρόσωπα, ενώ αν τον υποστηρίζουν θα κρατήσει το στόμα του κλειστό.

- για να μην "σκανδαλιστούν" και χαλάσει η διάθεση των αμην-ατζήδων του facebook, που θέλουν απλά να βλέπουν καθημερινά μηνύματα "θετικής ψυχολογίας" με φόντο κάποια ορθόδοξη εικόνα.

- διότι σε πολλούς συμφέρει να γίνονται έκτροπα στο Άγιο Όρος και να υπάρχει ένας ρασοφόρος που υποδύεται τον ορθόδοξο ιερέα και πράττει και ομιλεί "ανορθόδοξα", ώστε να έχουν την ευκαιρία να κατηγορήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

- για να μην μειωθούν τα κέρδη των χονδρεμπόρων, που συνεργάζονται με τους καταληψίες για το λαθρεμπόριο και εξαγωγή έως την Ρωσία αγιορείτικου ελαίου και άλλων προϊόντων

- διότι η διατήρηση της βοηθά την πολεμική προς την Ρωμιοσύνη και το πνευματικό της κέντρο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πολλοί θα ήθελαν να εξαφανιστεί η έννοια της Ρωμιοσύνης.

- διότι υπάρχουν "πυρήνες αντίστασης" ενάντια στην λύση της κατάληψης εντός κυβερνήσεων και αρχών της πολιτείας, με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει τα χέρια της δεμένα και να "μην μπορεί" να απομακρύνει ούτε δύο (2) άτομα από την γιάφκα με τις μολότοφ, σε απόσταση 50 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα των Καρυών, την Ιερά Κοινότητα και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους.

- διότι "πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας". Ο νοικοκύρης με τον κλέφτη. Ο ορθόδοξος με τον ΓΟΧ, τον ανήκοντα σε ξένη προς το Άγιο Όρος ομάδα.

- διότι θα "το λύσει η Παναγία", δηλαδή να μείνουν όλοι άπραγοι και να μην αναλάβουν ευθύνες.

- διότι πολλοί "κουράστηκαν" να ακούν για το θέμα και αδιαφορούν, έως ότου το κακό σκορπίζει στην κοινωνία και αναρωτιούνται πως και τι. Παράδειγμα η πνευματική-ηθική αυτουργία για διάδοση ρητορικής μίσους, υποστήριξη φασιστικών ιδεολογιών και η προώθηση θανατηφόρας αντι-υγειονομικής προπαγάνδας.

- για να μην βρεθούμε ο ηγούμενος της Μονής, Βαρθολομαίος, και μέλη της αδελφότητας πεταγμένοι σε κάποιο χαντάκι.

- και διάφοροι άλλοι...

αρχιμ. Βαρθολομαίος, ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Άγιον Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: