e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Λαμπρό Συλλείτουργο για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου [65 photos]

Το πρωί της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, Τρίτης 21ης Νοεμβρίου 2023, έλαβε χώραν εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης Βανάτου εν Ζακύνθω, τιμώντας -άξια και δίκαια- την Μισοσπορίτισσα Κυρία των Αγγέλων, όπως και τον νέο Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία, του οποίου η μνήμη εορτάζεται την 22α του μηνός! 
        Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν λειτουργικώς οι ακόλουθοι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας: α) Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεριώτης, Εφημέριος Κυψέλης (Μπελουσιού), β) Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, Εφημέριος Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως και Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως γ) Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Βλαχιώτης, Εφημέριος Φιολίτη, Αρχιερατικός Επίτροπος Αρτεμισίων, δ)  Οικονόμος Σταυροφόρος Αντώνιος Καλόφωνος, Εφημέριος Μουζακίου και ε) Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα.
        Κατά την τάξη της ημέρας, στον Όρθρο της ημέρας εψάλησαν -για πρώτη φορά εφέτος- πανηγυρικά οι Καταβασίες "Χριστός γεννάται...", ενώ έγιναν οι καθιερωμένες Αρτοκλασίες. Έψαλαν κατανυκτικά οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος.
        Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε από άμβωνος ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, περί του πώς τα Εισόδια της Θεομήτορος προδηλώνουν την είσοδο του Χριστού στον κόσμο μας και προετοιμάζουν την είσοδο Του στις ψυχές των θελόντων σωθήναι. 
        Προ της Απολύσεως, εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της αγαθής ψυχής του μακαριστού προΕφημερίου Βανάτου, ταπεινού ιερέως ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΜΑΜΦΡΕΔΑ, 30 ακριβώς χρόνια μετά την εκδημία του προς Κύριον. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εφημέριος,π. Παν. Καποδίστριας, πνευματικό ανάστημα και διάδοχος του Μνημονευόμενου, ομίλησε δι' ολίγων για την χριστοήθεια του Μακαριστού και επέδωσε στα μέλη της κατά σάρκα οικογενείας του, Τιμητικό Δίπλωμα μετά Χρυσού Σταυρού, εκ μέρους του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" της Ενορίας. Με λόγους ευχαριστίας αντιφώνησαν αφενός μεν η εγγονή του, Μαρία Μαμφρέδα-Ροδίτου, αφετέρου δε, το πνευματικό τέκνο του, Δημήτριος Κάνδηλας, Ιεροψάλτης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. [Εκτενέστερο φωτορεπορτάζ και η ομιλία θα δημοσιευθούν σε ιδιαίτερη δημοσίευση].
        Σημειωτέον ότι, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσφέρθηκαν στους φιλοξενουμένους Ιερείς -ειδικά φέτος- από ένας επιστήθιος σταυρός, σε ανάμνηση της παρουσίας τους στην εόρτια σύναξη του Ναού της Φανερωμένης!

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: