skip to main |
skip to sidebar
e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.
Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα
-
Η ζωή των άλλων, θέαμα στα Social Media
-
Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας Το 2006 προβλήθηκε μια γερμανική ταινία
που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο ευρωπαϊκό
κινηματογράφο. Ο...
Πριν από 4 ημέρες
-
Ομιλία Βαρθολομαίου κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Καθηγητή Τμήματος
Περιβάλλοντος Ιονίου Πανεπιστημίου
-
*Ὁμιλία τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ.
Βαρθολομαίου κατά τήν ἀνακήρυξίν Του εἰς «Ἐπίτιμον Καθηγητήν» τοῦ Τμήματος
Περιβάλλοντος...
Πριν από 1 εβδομάδα
-
π. Γεωργίου Λέκκα: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ (ποίημα)
-
Πώς γίνεται κάποιος να φεύγει όταν μαζί του παίρνει κιόλας την καρδιά μας;
Μένουνε πάντως πίσω τα ίχνη απ’ την καρδιά μας και θέλει προσοχή για να τα
ξαναβ...
Πριν από 1 εβδομάδα
-
ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW: “ECUMENISM AND MERCY: OVERCOMING
HISTORICAL INERTIA”
-
VILNIUS, 8 JUNE 2026
***
Your Eminence Gintaras Grušas, Archbishop of Vilnius, beloved brother in
the Lord,
Your Eminences, Excellencies, Graces,
Rev...
Πριν από 3 εβδομάδες
-
Σμύρνη μου αγαπημένη
-
Η *Σμύρνη μου αγαπημένη* είναι ελληνική δραματική ιστορική ταινία σε
σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση. Η ταινία είναι
βασισμένη ...
Πριν από 9 μήνες
-
Τρεις συνεικόνες για τον Ανδρέα Κάλβο
-
[Πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό *Επτανησιακά Φύλλα* 29 (2009) 418, 420
και 422,συνοδευόμενα από ποιήματα και αναφερόμενα στον Ποιητή των* Ωδών*.]
*Τώρ...
Πριν από 16 χρόνια
14 Νοεμβρίου 2020. Επί τη εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο Κοιμητήριο του Σισλί, όπου αναπαύεται εν τη προσδοκία της κοινής αναστάσεως ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τυάνων κυρός Φίλιππος (1941-1997), διατελέσας Πρωτοσυγκελλεύων Αυτού, και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αυτού.
Ο Φίλιππος Καπετανίδης γεννήθηκε στο Κοντοσκάλιο (Kumkapi) της Κωνσταντινουπόλεως το 1941. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1964. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1962 και Πρεσβύτερος το 1974. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος (1964-1970), Υπογραμματέας (1970-1974) και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου (1974-1984). Στις 11 Μαρτίου 1984 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Μητροπολίτης Τυάνων και στις 8 Ιουνίου 1993 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο. Υπηρέτησε ως επόπτης της περιφερείας Βοσπόρου (1984-1997) και ως Πρωτοσυγκελεύων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (1995-1997). Εκοιμήθη στις 18 Οκτωβρίου 1997. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στις 21 Οκτωβρίου 1997 προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου Φωτίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου