e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026

Καθαγιασμός των υδάτων 2026 στη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα

Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας μετέβη στο ποτάμι της πόλης όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων με την παρουσία των τοπικών αρχών και μεγάλου αριθμού πιστών.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Ναούσης όπου τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και στην συνέχεια επισκέφθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ ακολούθησε της Νάουσας και τέλεσε τον καθαγιασμό για τους αθλητές.

Στις 3 το μεσημέρι μετέβη στην περιοχή της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα όπου επίσης τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων.

Νωρίτερα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δομενίκου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: