Σήμερα το πρωί, Κυριακή των Μυροφόρων, 26 Απριλίου 2026, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της ημέρας, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτου Καποδίστρια, ψαλλόντων δε των κ.κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη, Σταματίου Ζούλα, Αγγέλου Αγαλιανού και Σπυρίδωνος Σαρατσένου.
Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, καλός θεολόγος και πειστικός εκκλησιαστικός ρήτορας, ομίλησε εμπνευσμένα προς τους εκκλησιασθέντες.
Παρέστη ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Αλτουβάς. Ο π. Παναγιώτης τον προσεφώνησε κατάλληλα, προσφέροντάς του -τιμής ένεκεν- επιστήθιο σταυρό. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι μπορεί να μην βρισκόμαστε σε κοινωνία Αγίου Ποτηρίου από το 1054, όλοι όμως έχουμε χρέος στην Αγάπη, τον Διάλογο και τη Φιλία. Τούτο μάλιστα, στις ημέρες μας, έχουν άριστα καταφέρει να ισχύει, τόσον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όσο και οι δυο τελευταίοι Πάπες, ο μακαριστός Φραγκίσκος και ο νυν, Λέων ΙΔ΄.
























.jpg)




























Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου