e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Εν μέσω πλημμυρισμένου από βροχοπτώσεις Μπανάτου τιμήσαμε τον Άγιο Φιλούμενο


Η Κυριακή, 27η Νοεμβρίου 2016, είναι μια ιδιαίτατα δύσκολη μέρα για τη Ζάκυνθο και για την περιοχή του Μπανάτου, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των συνεπακόλουθων πλημμυρών, οι οποίες -δυστυχώς- οδήγησαν στον πνιγμό ένα νέο άνθρωπο... 
          Έτσι ελάχιστοι Ενορίτες μας κατόρθωσαν να φτάσουν το πρωί στον Ναό της Φανερωμένης μας για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τιμήθηκε προεορτίως η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Φιλουμένου. Ακόμη και ο ιερέας με μεγάλη δυσκολία έφτασε στην εκκλησία. 
          Οι λιγοστοί, λοιπόν, Ενορίτες μας ένωσαν τις προσευχές τους προς τον τιμώμενο νέο Άγιο, προσκύνησαν την μόλις ιστορηθείσα Εικόνα του (δια χειρός του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτου), μετέλαβαν της Αρτοκλασίας και άκουσαν τον θεολόγο Διονύσιο Πομόνη ομιλούντα από άμβωνος για τον βίο και το φρικτό μαρτύριο διά Χριστόν του Κυπρίου Ιερομονάχου Φιλουμένου, παρά το Φρέαρ του Ιακώβ στους Αγίους Τόπους. 
          Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τόσο τους διάφορους Ενορίτες που κάλυψαν οικονομικά την δαπάνη αγιογράφησης του Εικονίσματος, όσο και τον π. Ιωάννη Ρένεση, που προσέφερε προ μηνών (όντας ακόμη Διάκονος εν Βανάτω) την λειψανοθήκη για το απότμημα του τιμίου Δέρματος του Αγίου, το Οποίο θησαυρίζεται στον Ναό μας.
          Ακολούθησε κέρασμα στο παρακείμενο πατρικό σπίτι του Εφημερίου. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
Ανευρέθη πνιγμένος ο 33χρονος συμπολίτης μας κοντά στο γήπεδο του Μπανάτου

 συνέβη τώρα Πριν λίγα λεπτά βρέθηκε πνιγμένος και ξεβρασμένος σε μιαν όχθη της ροής των ραγδαίων βροχών ο αναζητούμενος -κάτοικος εν ζωή Κυψέλης Ζακύνθου- Γιώργος Ζουπάνος, 33 ετών, επαγγέλματος υδραυλικού. Την αναγνώριση έκαναν στενοί συγγενείς του, που παρευρίσκονταν στις έρευνες, ενώ άλλοι ξέσπασαν σε λυγμούς αλλοφροσύνης. 

Έτσι έλαβε τραγικό τέλος το δράμα που εξελισσόταν από νωρίς το πρωί στην περιοχή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που βρέθηκε, πολύ κοντά στο γήπεδο του Μπανάτου, απέχει δύο περίπου χιλιόμετρα από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 
(λήψη: Βαλάντης Δρογγίτης)
Άκαρπες ώς τώρα οι προσπάθειες για την ανεύρεση του 33χρονου αγνοούμενου Γιώργου Ζουπάνου

Φωτορεπορτάζ: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Από νωρίς σάς έχουμε ενημερώσει για τον Ζακυνθινό (ονόματι Γιώργο Ζουπάνο, ετών 33) που αγνοείται, ενώ ανευρέθη το αυτοκίνητό του μέσα σε ρέμα στο Μπανάτο. Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν στο Avant στην πλατεία Αγίου Μάρκου, στην πόλη της Ζακύνθου. Δείτε σχετικά ΕΔΩ

Οι έρευνες συνεχίζονται στον μεγάλο δρόμο του Μπανάτου από τη θέση Κολόμπου έως το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, παραμένουν όμως άκαρπες. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν, ενώ αναμένονται εξειδικευμένες ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ. 

Από τις έρευνες προέρχονται οι ανωτέρω φωτογραφίες που ακολουθούν. 

Ο αναζητούμενος αγνοούμενος είναι ο εικονιζόμενος: 


Αγνοείται 33χρονος Ζακυνθινός λόγω των πλημμυρών | Ανασύρθηκε άδειο το αυτοκίνητό του από ρέμα στο Μπανάτο

Φωτορεπορτάζ και κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Δεινή είναι η κατάσταση, η οποία έχει προκληθεί ανά τη Ζάκυνθο εξαιτίας της ραγδαίας και ασταμάτητης βροχόπτωσης. Καθώς βοηθούν οι όγκοι των σκουπιδιών που βρίσκονται πλέον παντού τριγύρω μας, έχουν βουλώσει τα ρέμα και τα γεφύρια κι έτσι ανάμεσα στα πολλά και ποικίλα προβλήματα, ήδη αγνοείται ένας 33χρονος Ζακυνθινός, του οποίου το αυτοκίνητο βρέθηκε σε ρέμα, απέναντι σχεδόν από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, εδώ στο Μπανάτο και ανασύρθηκε δίχως τον οδηγό του. 

Ο 33χρονος κάτοικος Κυψέλης (Μπελουσιού) δεν επέστρεψε στο σπίτι του από χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε το αυτοκίνητο στον εν λόγω καταπλημμυρισμένο τόπο, όπου έφτασαν η Αστυνομία με όλους τους επιτελείς, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ο Εφημέριος και ο Πρόεδρος του Μπανάτου, πολύς κόσμος, γνωστοί, φίλοι και συγγενείς του, οι οποίοι όλοι  πασχίζουν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό!

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια στο Μπανάτο της Ζακύνθου

Φωτορεπορτάζ και βίντεο: Κώστας Μάτσας, πρωί 27ης Νοεμβρίου 2016