e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026

Ποτάμι Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Χαραλάμπη


Στον γραφικό και περίοπτο Ναό του Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι, πόλεως Ζακύνθου, τελέσθηκε σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2026, Αρχιερατική θεία Λειτουργία, τιμώντας τη μνήμη του Ιερομάρτυρα, όπου ιστορική αργυρόντυτη Εικόνα και ευμέγεθες Λείψανό Του. 
        Ο προεστός, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργία, ομίλησε κατάλληλα προς τους εκκλησιασθέντες και προέστη της Δεήσεως που αναπέμφθηκε στα Προπύλαια του Ναού. 
        Εξαιτίας των έργων που πραγματοποιούνται στις οδούς της περιοχής και της επαπειλούσης κακοκαιρίας δεν έγινε η καθιερωμένη ιστορική Λιτανεία στην πόλη.
        Σημειωτέον ότι, στο πλαίσιο της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Ποιμενάρχης χιεροθέτησε Αναγνώστη τον νεαρό μαθητή Αλέξανδρο Ζιώγκα.
[Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γιατράς]






















Δεν υπάρχουν σχόλια: