e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025

Επισκοπή Χώρας: Πεντηκοστή 2025 στην Παναγία «Άξιον Εστί» Northcote

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Κυριακή, 8 Ιουνίου 2025, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Ναό Παναγίας «Άξιον Εστί» στο Northcote.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χώρας κ. Ευμένιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου προς τον κλήρο και τον λαό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, με την ενεργή συμμετοχή των πιστών.

Στο σύντομο μήνυμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Πεντηκοστή ως τη φανέρωση της Εκκλησίας στον κόσμο, όχι ως ανθρώπινο θεσμό, αλλά ως ζωντανό σώμα που πηγάζει από την ενότητα των Αποστόλων και την παρουσία του Αγίου Πνεύματος. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το Πνεύμα δεν δίνεται μεμονωμένα, αλλά βιώνεται μέσα στην κοινή ζωή της Εκκλησίας, εκεί όπου υπάρχει ενότητα, πίστη και υπακοή.

Κάλεσε όλους να μείνουν σταθεροί μέσα στην Εκκλησία, όχι ως θεατές, αλλά ως ζωντανά μέλη. «Όχι “πάνω” από την Εκκλησία, ούτε παράπλευρα, αλλά εντός της», επεσήμανε, «γιατί εκεί καρποφορεί η Χάρη και δυναμώνεται η ψυχή».





Δεν υπάρχουν σχόλια: