e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Μητρόπολη Ζιμπάμπουε: Ιστορικές στιγμές από τη χειροτονία της Διακόνισσας Angelic Molen [photos]

Διακόνισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και δη της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε, χειροτονήθηκε μια εντόπια γυναίκα, αναβιώνοντας τον αρχαίο θεσμό των Διακονισσών, των πρώτων χριστιανικών αιώνων. Πρόκειται για την Angelic Molen, η οποία γράφει (στο facebook), τα εξής χαρακτηριστικά γι' αυτό το γεγονός που συντελέστηκε γι' αυτήν:

"Through the blessing of our Patriarch Theodoros II and the unanimous resolutions of our Holy synod to restore the ancient Apostolic Tradition of the 1st century to restore the order of Deaconesses in our church. Today with the laying on of hands by my Archbishop Metropolitan Serafim Kykotis of the Archbishopric of Zimbabwe and Angola i was ordained the First Deaconess in Africa! This was done by the Lord and it is wonderful in our eyes! AXIA!!!"

[Πρόχειρη μετάφραση: Με την ευλογία του Πατριάρχη μας Θεοδώρου Β' και τα ομόφωνα ψηφίσματα της Ιεράς Συνόδου για την αποκατάσταση της αρχαίας Αποστολικής Παράδοσης του 1ου αιώνα για την αποκατάσταση της τάξης των Διακονισσών στην εκκλησία μας. Σήμερα με την κατάθεση των χεριών από τον Αρχιεπίσκοπό μου Μητροπολίτη Σεραφείμ Κυκκώτη της Αρχιεπισκοπής Ζιμπάμπουε και Αγκόλας χειροτονήθηκα η Πρώτη Διάκονος στην Αφρική και είναι υπέροχο στα μάτια μας! Άξια!!!]



















Δεν υπάρχουν σχόλια: