e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Η γιορτή της Πεντηκοστής 2007 στην Παναγούλα Μπανάτου









Γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας η μέρα της Πεντηκοστής για τους Χριστιανούς. Κατ' αυτήν τό τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, δηλ. το Άγιο Πνεύμα, επισκέπτεται τον κόσμο, χαριτώνοντας τη ζωή και τα έργα των ανθρώπων.

Στην Ενορία του Μπανάτου η λειτουργική σύναξη έγινε φέτος στον περικαλλή ναό της Παναγούλας, που ήταν μάλιστα καταστόλιστος με γαρύφαλα κι ευωδιαστές μερτούλες .

Μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε ο επίσημος Εσπερινός της Γονυκλισίας και τέλος μοιράστηκαν στους πιστούς τα καθιερωμένα "ματζέτα". Κλείνοντας τις τελετές ο Εφημέριος απηύθυνε ευχετήριους λόγους με κεντρικό θέμα "Το Άγιο Πνεύμα, φορέας καλοσύνης και αυθεντικότητας".

Και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: