e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπροσευχόμενος στον Ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και οι λοιπές επαφές του[+ videos]

Σήμερα, κατά την κυριακάτικη θεία Λειτουργία της 7ης Φεβρουαρίου 2016, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρεχώρησε την χοροστασία, που είχε εξαγγελθεί, στον Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ευρίσκεται προσκυνηματικώς στη Σμύρνη, παρά τους πόδας του Πατριάρχου του Γένους. Λειτούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σκιαδαρέσης, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος παρέμεινε στο Ιερό Βήμα. Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Κυριάκος Λουκάκης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης.
          Σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο δράμα των νέων προσφύγων, οι οποίοι καταφθάνουν από τη Συρία και πεθαίνουν στο Αιγαίο, εστιάζοντας στα παιδιά που πνίγονται και τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτό τον πόλεμο.
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: