e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Στιγμές από την εν Θεσσαλονίκη παρουσίαση της έκδοσης "Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης. Το κτίριο και η αποκατάστασή του"






























Η άρτια και καθόλα επιστημονικη μελέτη από ομάδα 26 καθηγητών καθώς και μεταπτυχιακών φοιτητών και αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα "Μωρίς Σαλτιέλ" του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Παρόντες στην εκδήλωση, οι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσοστομος, Ξάνθης κ. Παντελεήμωνας, οι Επίσκοποι Αμορίου κ.. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Μονής Βλατάδων, ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμωνας, ο Αρχων Μέγας Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε. κος Λάκης Βίγκας, ο Άρχων Χαρτουλάριος της Μ.τ.Χ.Ε κος Απόστολος Γλαβίνας, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. κος Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτορας του Ποιμαντικού Τμήματος του Α.Π.Θ κος Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, εκπρόσωποι των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ανέγνωσε τον Χαιρετισμό της Α. Θ. Παναγιότητας του Οικουμενικου Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο Ιερολογιώτατος Διάκονος και αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης κ. Φιλάδελφος Καφαλής ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Κοτζιά, στην συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο κος Νικόλαος Μαρινάκος, υπεύθυνος χορηγιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και η κα Αλέκα Αλεξοπούλου, διευθύντρια του Διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού.

Την παρουσίαση της μελέτης έκαναν οι καθηγητές κα Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ, επιμελήτρια της έκδοσης, η κα Σάσα Λαδά Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ, επιμελήτρια της έκδοσης, ο κος Σάββας Τσιλένης Δρ Αρχιτέκτων, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο κος Κώστας Γαβρόγλου Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και ο κος Κώστας Καρράς Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του ο Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, όπου εντός της Μονής βρίσκεται η Θεολογική Σχολή.

Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε η δημοσιογράφος κα Έλλη Στάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: