e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Αρχιερατικός Αναστάσιμος Εσπερινός για το πανηγύρι της Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο Ζακύνθου


Εσπέρας Σαββάτου, 7ης Ιουλίου 2018, στον περιώνυμο Ναό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας, στην κωμόπολη του Μαχαιράδου Ζακύνθου, για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της θερινής πανηγύρεως των Αγίων. 
     Καθώς υπάρχει παλαιότατη συνήθεια, κατά το δεύτερο σαββατοκύριακο κάθε Ιουλίου μηνός, πραγματοποιείται το πάνδημο πανηγύρι της Αγίας, εκ μεταφοράς από τις 3 Μαΐου. Έτσι κι απόψε, έγινε με κάθε επισημότητα ο Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος μάλιστα κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο. Συμμετείχαν πάμπολλοι προσκυνητές από ολόκληρη τη Ζάκυνθο. 
     Νωρίτερα, το πανηγύρι ξεκίνησαν τα μουσικά ακούσματα από το παραδοσιακό "ταμπουρλανιάκαρο". Απόψε τα χαράματα θα γίνει ο Όρθρος και ακολούθως, η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Μαύρας στο χωριό, ενώ θα καούν πολλά και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα. Αύριο το πρωί θα γίνει η Θεία Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Μπράτης]




































Δεν υπάρχουν σχόλια: