e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Τα "βγαλσίματα" του Αγ. Διονυσίου από τη Λάρνακά Του | 23.8.2019, 11 π.μ. [φωτογραφίες + video]


23 Αυγούστου 2019, ώρα 11 το πρωί ακριβώς, στο Ιερό Βήμα του Καθολικού της Ιεράς Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, κατά τα παραδεδομένα θέσμια, πραγματοποιήθηκαν τα κατανυκτικά "βγαλσίματα" του Αγ. Διονυσίου από τη Λάρνακά Του, από τον Καθηγούμενο και την Αδελφότητα της σεβασμίας Μονής. 
     Το σεπτό Σκήνωμα του Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου, Αγίου της Συγγνώμης και της Ανεξικακίας, ετέθη όρθιος ενώπιον της Αγίας Τραπέζης, αναμένοντας το απόγευμα την λιτή Του εντός του Καθολικού και την τοποθέτησή Του στην Θύρα Του, για προσκύνημα από τους πολλές χιλιάδες πιστών! Με το καλό!!!
[Οπτικοακουστικό υλικό: π. Π. Κ.]






















Δεν υπάρχουν σχόλια: