e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Εξεδήμησε προς Κύριον o π. Γεράσιμος Σκαρτσής, Εφημέριος Grenoble Γαλλίας, ο Ζακύνθιος




Όπως πληροφορούμαστε εγκύρως από τη Γαλλία, σήμερα το πρωί (2.10.2019) εξεδήμησε προς Κύριον ο ζακύνθιος Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής, Εφημέριος του Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Γεωργίου της πόλεως Grenoble, στη νοτιοανατολική Γαλλία. 

Ο μακαριστός Ιερέας, γεννημένος το 1954 και αναθρεμμένος δίπλα στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, στη συνοικία του Άμμου Ζακύνθου, πτυχιούχος Ποιμαντικής Θεολογίας ΕΚΠΑ, κατ' αρχήν υπηρέτησε στη Μητρόπολη Ζακύνθου (ενορίες Μουζακίου και Αγίας Τριάδος πόλεως), ακολούθως στη Μητρόπολη Γερμανίας (πόλη Άαχεν), μετά στη Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας της Νοτίου Αφρικής (πόλη Γιοχάνσεμπουργκ), την δε τελευταία 15ετία στη Μητρόπολη Γαλλίας.

Κατά την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Grenoble, διαγνωσθείς με βαρύτατη ασθένεια. 

Τώρα πια βλέπει τον Ουρανό... Ας έχουμε την ευχή του.

[Ο μεταστάς παπα-Γεράσιμος Σκαρτσής (δεξιά στη φωτό) κατά το τελευταίο ταξίδι του στη Ζάκυνθο. Φωτογραφίζεται με το αδελφικό φίλο του Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη (στο κέντρο), στα σκαλιά του Αγίου Διονυσίου.]

*     *     *

Αρτοκλασία για τους Τρεις Ιεράρχες, 30.1.2011, στην Grenoble:





Σταυροπροσκύνηση 2011 στην Grenoble: 




Το Ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης "Τη επαύριον...", αποδιδόμενο κατά το ζακύνθιο ύφος της ψαλτικής, το 2011, στην Grenoble:


Δεν υπάρχουν σχόλια: