e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Μικρό και Μέγα Μήνυμα Εψηφισμένου Επισκόπου Κομάνων Μιχαήλ, Εξάρχου Οικουμενικού Θρόνου εν Κιέβω [live-photos]

 
Πρωί 16ης Οκτωβρίου 2020, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου εν Φαναρίω τελείται η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος του Εψηφισμένου Επισκόπου Κομάνων Μιχαήλ (Ανισένκο), Εξάρχου του Οικουμενικού Θρόνου στο Κίεβο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, το πρωί, τον Θεοφιλ. εψηφισμένο Επίσκοπο Κομάνων κ.Μιχαήλ, Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο. Μετά την κατ’ ιδίαν ακρόαση, ενώπιον του Πατριάρχου και Αρχιερέων του Θρόνου, έγινε το Μικρό Μήνυμα της εκλογής του Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του για την προαγωγή του. Ο Παναγιώτατος τον συνεχάρη και του έδωσε πατρικές συμβουλές για την επιτυχία της αποστολής του στην Εκκλησία, εις το εξής από τη θέση του Επισκόπου.

Στη συνέχεια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία Αρχιερέων, των μελών της Πατριαρχικής Αυλής και άλλων κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, ο εψηφισμένος Επίσκοπος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία του ανακοινώθηκε εν εκκλησία η εκλογή του, εκείνος δε απάντησε με το κείμενο της Ευχαριστίας, αποδεχόμενος το “επίταγμα”.




Δεν υπάρχουν σχόλια: