e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ακάθιστος Ύμνος 2023 στον Ναό Αγ. Γεωργίου Βρισβάνης

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βρισβάνη, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Δημήτριο Τσάκα, τον συνεφημέριο π. Σταύρο Καρβέλα και τον Διάκονο π. Χρήστο Καραφωτιά.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός μοιράστηκε με το ευσεβές εκκλησίασμα ορισμένες συγκινητικές σκέψεις του σχετικά με τη μητέρα του Θεού, την Υπεραγία Θεοτόκο, και τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει, να κατευθύνει τους ανθρώπους προς τον Υιό της, Κύριο και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστό.

Επίσης, ο Επίσκοπος Μελόης μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και προσευχήθηκε εκ μέρους του να ολοκληρώσουν όλοι τον αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με ειρήνη στις καρδιές τους και με τα μάτια στραμμένα προς την Ανάσταση του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: