e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Εόρτια Εσπέρια Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Δ΄ Στάση Χαιρετισμών Της


Εσπέρας παραμονής της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, 24 Μαρτίου 2023, εψάλη κατά την τάξη ο επίσημος Εσπερινός της μεγάλης θεομητορικής εορτής και στο τέλος η Δ΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου. 
    Τον Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
    Σημειωτέον ότι ο κ. Ζούλας ομίλησε δεόντως προς το εκκλησίασμα περί της καλής αγγελίας για τη σωτηρία της ανθρωπότητος, την οποία τιμάμε αύριο οι Ορθόδοξοι, ήτοι περί του αγγέλματος της σκηνώσεως του θείου Λόγου στην γαστέρα της Αειπαθένου Μαρίας, Μητρός του Θεού και απάσης της Ανθρωπότητος.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: