e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Χουρχουλίδι Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγιο Παντελεήμονα [70 photos]


Σήμερα το πρωί, 27 Ιουλίου 2023, στη μικρή Ενορία και Ναό Αγίου Γεωργίου Χουρχουλιδίου Ζακύνθου, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, δεδομένου ότι εντός της κώμης υπήρξε προσεισμικά Ναός του Μεγαλομάρτυρος. 
        Ο οικείος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Γουσέτης, προετοίμασε με πολλή φροντίδα και τη φετινή εορτή, προσκαλώντας μάλιστα και τον Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, ο οποίος προέστη στην τελεσθείσα Ευχαριστιακή Σύναξη μετ' αρτοκλασίας. Έψαλε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης κ. Νικόλαος Λειβαδάς, με βοηθούς.
        Αναθέσει Μητροπολίτου, το κήρυγμα του θείου λόγου διακόνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο, την αφιλοκερδή άσκηση της ιατρικής και το μαρτύριο του τιμωμένου Αγίου, προσκαλώντας όλους τους παρισταμένους να ενθυμούνται και να προσεύχονται για όσους υπηρετούν τον άνθρωπο μες από τις υπηρεσίες της υγείας, καθώς επίσης όσους νοσηλεύονται στα θεραπευτήρια, μαζί με τους συνοδούς τους.
        Μετά την Θεία Λειτουργία, το Εκκλησιασιαστικό Συμβούλιο προσέφερε πρωινό σε εστιατόριο.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Γιαννόπουλος]







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: