e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Πανήγυρις στον Ναό του Αποστόλου Παύλου στη Σίδη

Στις 12 Ιουλίου 2023 τελέστηκε στον νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στη Σίδη (Manavgat) η ιερά πανήγυρη για τη μνήμη των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο Ναός αυτός οικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε πέρυσι, χάρη στην οικονομική στήριξη της Μονής του Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και της Εταιρείας Μεσογειακών Μελετών των Αθηνών, ύστερα από έγκριση των τοπικών αρχών.

Την παραμονή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ με τη συμμετοχή των μελών της ενορίας, τέλεσε την αγρυπνία. Κατά την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, πλαισιωμένος από τον Θεοφ. Βοηθό Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο και από τον κλήρο της μητροπολιτικής επαρχίας, προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν χορωδίες και πιστοί που είχαν καταφτάσει από την Αττάλεια και την Αλάνυα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από την Πισιδία και την Παμφυλία, όπου πήρε την απόφαση να κηρύξει το Ευαγγέλιο στα Έθνη. Υπογράμμισε επίσης ότι η Εκκλησία μας συνεχίζει το ιεραποστολικό έργο των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων διαμέσου των αιώνων μέχρι σήμερα: «Συνεχίζουμε το ίδιο κήρυγμα χωρίς διάκριση φυλής ή εθνικότητας, πεπεισμένοι για την παγκόσμια διάσταση του ευαγγελικού μηνύματος. Ακολουθώντας την αποστολική παράδοση μεταφέρουμε και εμείς αδιαλείπτως το ίδιο μήνυμα τῆς ἐν Χριστῷ σωτηρίας».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η ενορία παρέθεσε γεύμα σε όλους τους πανηγυριστές. Το απόγευμα ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ συμμετείχε σε σύναξη των κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, όπου συζητήθηκαν προτάσεις για την κατήχηση των παιδιών και των νέων καθώς και άλλα ποιμαντικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: