e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Pretoria, South Africa: 40νθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου

Σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πρετορίας Νοτίου Αφρικής, στη Ελληνική Κοινότητα, έγινε το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου. 

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας και ο Ελληνισμός της περιοχής με πολύ σεβασμό μνημόνευσε τον μακαριστό Επίσκοπο Αλέξανδρο, πολύκλαυστο Μητροπολίτη Νιγηρίας επί 25 και πλέον έτη, για όσα προσέφερε, όταν επί πολλά έτη υπηρέτησε ως ιερεύς στην εν λόγω Μητρόπολη.

Προέστη αρχιερατικώς ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, ενώ ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, είχε μεριμνήσει δεόντως για τα του Μνημοσύνου.

Σημειωτέον ότι σήμερα στον ίδιο Ναό έγινε και η Μνημόνευση των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το 1974.



Δεν υπάρχουν σχόλια: