e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Πέρθη: Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επί τη εορτή του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό (Χαρκιανάκη). Στην ομιλία του, ο Θεοφ. κ. Ελπίδιος υπενθύμισε στους πιστούς ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ηγείτο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για 44 ολόκληρα έτη, προ της αφίξεως του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου στην Αυστραλία.

Πριν τη διανομή του αντίδωρου, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε καταλλήλως για την ονομαστική εορτή του νεότερου ενορίτη της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Στυλιανού Γεροβασίλη, ο οποίος είναι μόλις 5 μηνών.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: