e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

«Ρείθροις έπνιξας των σων αιμάτων…». Πανήγυρις Αγίου Γεδεών στον Τύρναβο

30.12.2023. Με μεγάλη κατάνυξη και με τη συμμετοχή του λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης η ιερά μνήμη του νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα Ιερά του λείψανα.

Το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στην εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου, ενώ τόνισε ότι η Βασιλεία του Θεού κερδίζεται όχι με άνεση αλλά με κόπο και πώς κανείς δεν κερδίζει τον Παράδεισο χωρίς να κοπιάσει, ενώ οφείλουμε να δείξουμε επιμέλεια, σπουδή, νήψη, εγρήγορση, προσοχή και να διώξουµε μακριά την οκνηρία, τη ραθυμία και τη ραστώνη, καλώντας όλους τους πιστούς να μιμηθούν τον εορτάζοντα Άγιο Γεδεών.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Κάρας του Αγίου Γεδεών στους δρόμους της πόλεως, ενώ στην κεντρική πλατεία τελέστηκε η αρτοκλασία προς τιμή του Αγίου.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος, στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην πνευματική πορεία της πόλεως του Τυρνάβου που αποτελεί καύχημα της Μητροπόλεως, ενώ καλωσόρισε δια θερμών λόγων τους φιλοξενουμένους αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους τόσο προς τον θαυματουργό Θεσσαλομάρτυρα της Εκκλησίας, Άγιο Γεδεών, όσο και προς την πόλη του Τυρνάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: