e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση για τους Αγιασμούς στα σπίτια του Βανάτου

Ανακοινώνεται προς τους Ενορίτες του Βανάτου ότι την παραμονή των Φώτων, ημέρα των Αγιασμών, 5 Ιανουαρίου 2024, ο Εφημέριος ΔΕΝ θα βγει για αγιασμούς στα σπίτια της Ενορίας, εξαιτίας του πλήθους κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού που σημειώνονται αυτό τον καιρό τόσο σε όλη τη Ζάκυνθο, όσο και στο Βανάτο. Ο Εφημέριος μάλιστα -ως γνωστόν- έχει ιδιαίτερους οικογενειακούς λόγους για να προφυλαχθεί και να προφυλάξει από την ενδεχόμενη διάδοση των τόσων επίφοβων ιώσεων.

Οι επιθυμούντες να λάβουν Αγιασμό, μπορούν να περνούν από τον Ναό της Παναγούλας, σε λογικές ώρες κατ' εκείνη την ημέρα, για να λαμβάνουν. Ή, εν πάση περιπτώσει, ανήμερα των Φώτων, στον ίδιο Ναό, όπου θα τελεσθεί -συν Θεώ- η Ευχαριστιακή Σύναξη της μεγάλης Εορτής της Θείας Επιφανείας και ο Μέγας Αγιασμός. Κατ' εκείνη την ημέρα μάλιστα, θα διανεμηθούν προς όσους εκκλησιασθούν τα εγκόλπια ημερολόγια του νέου έτους 2024.

Σημειωτέον ότι, εάν κάποιοι Ενορίτες επιθυμούν οπωσδήποτε να δεχθούν τον Αγιασμό στο σπίτι τους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Ιερέα τους για να κανονισθεί ειδικό ραντεβού προς τούτο.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: