e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Άγιος Λάζαρος Ζακύνθου: Παράκληση και Χαιρετισμοί του Σταυρού 2024

Κάθε δειλινό Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, κατά παλαιότατη ευσεβή συνήθεια, τιμώντας Κλήρος και Λαός του Τζάντε τον Σταυρό του Χριστού, μεταβαίνουν στον Ναό του Αγίου Λαζάρου πόλεως Ζακύνθου, όπου ψάλλονται ο Παρακλητικός Κανόνας και οι Χαιρετισμοί προς το Τίμιο Ξύλο. 
     Απόψε, λοιπόν, 7.4.2024, κατά την εν λόγω γενομένη Ακολουθία, χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.
     Την επίκαιρη ομιλία της συνάξεως έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στο πώς υποστυλώνει ο Σταυρός τις συγκύπτουσες ψυχές των ανθρώπων, αποκαθιστώντας τες στην πρότερη ολοκληρία τους. [Την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!]
     Το ψαλτήρι τίμησε η Χορωδία του Ναού, υπό τον ιεροψάλτη κ. Βασίλειο Σούρμπη, ο δε Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Πέτρος Μαρούδας, είχε φροντίσει να είναι όλα εν τάξει για την εθιμική αυτή λειτουργική ευκαιρία της τοπικής Εκκλησίας!




































Δεν υπάρχουν σχόλια: