e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Λευκάδα και Ιθάκη (24-26.6.2024)

Γνωστές έγιναν κατ' αυτές τις ημέρες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε Λευκάδα και Ιθάκη.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα βρίσκεται την Λευκάδα στις 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ανήμερα της εορτής Παναγίας της Φανερωμένης, προστάτιδας του νησιού. Στην Ιθάκη θα μεταβεί στις 26 Ioυνίου.

Διευρυμένη σύσκεψη, για την επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη, πραγματοποιήθηκε στις 31.3.2024 στη Λευκάδα με την παρουσία του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων Λευκάδος και Ιθάκης, του Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, του Ηγούμενου της Φανερωμένης και άλλων υπηρεσιακών φορέων του τόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: