e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Λετονία (12-13.9.2025)


Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου Edgars Rinkēvičs, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Λετονίας στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2025.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Έντγκαρς Ρινκέβιτς και κατόπιν θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Ντάιγκας Μιερίνς και τον Πρωθυπουργό Έβικς Σίλινς.

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Λετονίας με θέμα «Η Εκκλησία στη σημερινή οικολογική κρίση – Επιστήμη, Ηθική, Κοινή Δράση» (στα αγγλικά).

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., ο Πατριάρχης θα συμμετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον Καθεδρικό Ναό της Ρίγας.

Η Λετονική Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργούσε υπό την εποπτεία του Πατριαρχείου Μόσχας μέχρι το 2022, αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, άλλαξε το καθεστώς της Εκκλησίας με νόμο και λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: